ShoutMix chat widget

Nuffnang Status

:: Meh join meh ::

Isnin, 4 April 2011

::Sayang?::

Assalamualaikum.. Hai :)

Hari ni skip kelas LAW sebab semalam tak tido semalamam.. Da tido, tak ingat dunia da..

Dak temenung je hari ni, lepas tu terfikir pasal topik ni.. Topik die bertajuk :

"Sayang ke die kat aku ek?"

Ini adalah sedikit pendapat tentang aku tentang sayang.. Ikut kamus yang dikeluarkan oleh aku, sayang bagi aku adalah kite selalu memikirkan tentang diri "die" setiap masa.. Ini common meaning kot..

Oklah, bagi aku ini tanda-tanda kalau orang tu sayang kite : aku bagi 5 je ea?

1- Die cemburu dengan kite.. Maknenye, kalau kemane pon kite pegi, dengan siapa kite keluar, die mesti kene tau. Kadang-kadang sweet gak kan?
2- Die sanggup telan segala pahit, perit dan sakit sebab taknak keadaan lagi bertambah regang. Maknenye selalu mengalah la..
3- Die selalu ade bile kite dalam keadaan susah dan senang. Contohnye, kite dengan orang yang long-distance.. Jangan disebabkan jauh, die tak pedulikan kite da.
4- Kalau tak mesej ngan call, tak bermakne tak sayang jugak. Mungkin die tengah busy dengan keje. Maknenye, kite kene faham die, die kene faham kite.. Baru bahagia.. Senang cerite, terime seadanya..
5- Yang penting, die selalu mendoakan kebahagiaan kite, kesihatan kite.. Bukan hanye nafsu semata-mata. Sanggup berkorban untuk kebahagiaan kita.. Berundur diri jika kite tak bahagia dengan die even die sayang kite gile-gile.. Die terima ape pendapat dan jawapan dari kite.. (sedeynye :'( )

Aku nak ingatkan korang-korang sume, ini ada satu sentence yang aku penah bace dan tertarik dengan ayat ni..

"Sayang orang, yang sayang pada kite... Cinta orang yang mencintai kite"

Aku nak jugak pendapat korang tentang topik ni.. Tentu Banyak pandangan dan pendapat korang pasal ni kan? Share sikit bole? ^_^"V weee..!!!

Di Written oleh :

8 ulasan:

azreena berkata...

it's better to love someone that love us than hurting loving someone that doesn't even care.

iksharizan berkata...

azreena : wah3... pandai da berkate2 ni.. ha3 :D thanks weyh..

azreena berkata...

eh,biasalah..
kan kau yang heboh aku DL tiap sem.hahahhaha

iksharizan berkata...

Weak hebat la plakkan.. Saje.. Aku bangge plak aku jadi kenal ko...

nadhirah mohd sharif berkata...

mcm nurdia , mutual friend mmg ramai betul.

iksharizan berkata...

sape tuh? mutual fren kat mane?

Cik.Tedy berkata...

a'ahh yups...i like dats statement!!hehhe...all daa best...=D

iksharizan berkata...

thanks TEDDY.. comel name..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails