ShoutMix chat widget

Nuffnang Status

:: Meh join meh ::

Ahad, 29 Mei 2011

::Kehilangan:: :'(

Assalamualaikum..

Hye Reader, lame da aku tak update blog kan?

Kenape?

Sebab, MALAS la. itu je satu-satunye sebab aku tak update.. ha3 :D

Aku ade cite sedih nak kongsi. Dua hari lepas bersamaan 27/05/2011 hari Jumaat, aku telah kehilangan adik saudara aku yang paling rapat iaitu Allahyarham Kharmizan Bin Kamaruddin a.k.a Aboy..

Biodata Beliau?

---> Kharmizan bin kamaruddin, 17 tahun, seorang penghibur dan sangat lawak, tak suke menyusahkan orang lain dan senang didekati.

Sebab die meninggal?

---> Die kemalangan motorsikal. Die berlanggar atau bertembung dengan kerete mewah iaitu Perdana V6 dengan berenjin DoubleTurbo (Mesti lajukan?).. Kerete tu makan lap sangat dan terus makan jalan yang bertentangan.. Tanpa disedari, adik saudara aku ni terlanggar bahagian sisi kerete dan tercampak di atas kerete tu.. Kemudian mangse diseret sehinggan tercampak di dalam longkang.. Dengan itu menyebabkan bahagian kepala mangsa pecah, kaki kanan serta tangan kanannya patah tebu.. Terdapat koyak-koyak dan luka-luka di semua bahagian badannye yang sangat dalam hingga menampakkan tulang-tulang dan lemak-lemak..

Sape terlibat?

---> Beliau bersama kawan beliau dan merangkap kawan aku jugak la.. Kite orang panggil die PakCu.. Pakcu pun meninggal dunia semasa bertolak ke Hospital.. Kecederaan yang dialami adalah hilang kemaluan, rahang muka patah dan bahagia pinggul patah. Pemandu kerete perdana dan 2 rakan yang lain menaiki kereta tersebut hanya mendapat kecederaan ringan.

Bile Selesai?

---> Kedua-dua arwah dibuat pemeriksaan dengan memotong bahagian kepale dan dada beluai untuk mengetahui sebab kematian. Pengalaman pertama aku memandikan jenazah yang meninggal disebabkan kemalangan. Tidak terdaya rasanya nak menatap wajah adik saudara yang terlantar dengan diam.. Mereka diwakafkan didalam lubang yang same tapi berlainan lahat. Pertama kali aku melihat kubur yang sebegitu rupa.

Aku harap, siapa yang membace entry aku ni, sedekah kan la Al-Fatihah kepada mereke berdue..

P/s : pembace sekalian, bawaklah kenderaan dengan berhemah.. Ingatlah orang yang tersayang :D

Diwritten oleh :

12 ulasan:

Dhia BellamiZam berkata...

pergh..tragis lak aii..
takziah ats pemergian arwah..
smoge roh nyer dicucuri rahmat..
amin~

tulus sweet berkata...

takziah...

iksharizan berkata...

dhia : thanks dia...

iksharizan berkata...

tulus : thanks :)

SENGAL UNTA'S berkata...

al-fatihah...

iksharizan berkata...

sengal unta : thanks :)

diana amin berkata...

takziah ye mal...

iksharizan berkata...

diana : thanks :)

unwanted berkata...

takziah...

iksharizan berkata...

thanks

iffizulkefli berkata...

takziah die..

iksharizan berkata...

iffi : thanks die..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails